Tollershow, luonnekuvauksia ja metsästystä kokeissa ja käytännössä

Epäloogisessa järjestyksessä viime aikojen tapahtumia 😉

Tollershow eli tollereiden erikoisnäyttely järjestettiin 13.8. ja siellä oli paikalla kolme Cayora’sia. Esitin Jujun käyttöluokassa (kiitos luottamuksesta Jasmin!), jossa tuomari pitkään arvottuaan päätyi pienehkön koon vuoksi antamaan EH:n kommenteilla, että koirassa on kovasti hyvää ja sellainen pää/ilme, että mukaansa voisi ottaa, mutta toivoisi lisää kokoa. Mittakepin tulos oli tällä kertaa 47 cm. Hirmuisesti hyvää Jujussa kyllä onkin 🙂 Raajakorkeuden puuttumista en tosin allekirjoita, Jujulla on tosi hyvät mittasuhteet. Juju pääsi mukaan Paras pää ja ilme -kisaan, mutta ei ehtinyt jäädä nyt paikalle.

”Pienikokoinen uros, jolle toivoisin hieman lisää raajakorkeutta. Hyvä rungon mitta. Viehättävä pää, hyvä ilme. Ryhdikäs kaula. Hyvä selkä. Oikea hännänkiinnitys. Hyvä runko ja etuosa. Tasapainoiset kulmaukset. Vapaat, tehokkaat liikkeet. Oikea karvanlaatu. Erinomainen, reipas luonne. Esitetään kauniisti.” (Kati Heiskanen)

ts2017_juju1
TS2017_juju2.jpg

Siiri (C. Cheery Wants A Duck) esiintyi Tiinan kanssa käyttöluokan nartuissa ja naku-bikini-mallista huolimatta sijoittui suuren luokan neljänneksi kera ERIn! Siihen sai olla tyytyväinen, tuomari tosissaan tykkäsi Siiristä 🙂  Siiri sai myös kortin Paras pää ja ilme -kilpailuun.

”Hyvänkokoinen, erinomaisessa lihaskunnossa esitetty erinomainen narttu, joka tänään hyvin niukassa turkissa. Erinomainen rotutyyppi. Kaunismuotoinen nartun pää. Hyvä ilme. Ryhdikäs kaula, kiinteä selkä. Sopiva runko ja etuosa. Tasapainoiset kulmaukset. Sopiva raajaluusto. Keveät vaivattomat ja eloisat liikkeet. Hyvä luonne. Kauniisti esitetty.” (Kati Heiskanen)

TS2017_siiri2

Messin (C. Chilling With Ducks) esitin X-luokassa, jossa tuomari kehui Messin päästä varpaisiin ja harmitteli, että on X-luokkalainen. Samaa mekin harmitellaan 😉 Messi voitti toisen uroksen eli oli PU1-X ja oli myös ROP-X! Myös Messi sai pääsylipun Paras pää ja ilme -kisaan sekä lisäksi Parhaat liikkeet -kisaan. Upeasti liikkuvan Messin kanssa oli kyllä tosi kivaa kehässä liidelläkin! Kiitos Minna kun luotit Messin käsiini 🙂

”Erinomaista tyyppiä oleva, kauniisti liikkuva ja kaunislinjainen koira. Erinomainen pää ja ilme. Kaunis kaula ja ylälinja. Erinomainen luusto. Hyvin tasapainoinen kokonaisuus. Erittäin sujuvat liikkeet. Hieno turkki. Upea häntä ja esiintyminen.” (Reia Leikola-Walden)”

TS2017_messi2TS2017_Messi3

Lisäksi kävin Siirin ja Messin kanssa pariluokassa, jossa pareja olikin huikea määrä – 12 kappaletta? Siellä valittiin vain voittanut pari. Se olikin hienosti esiintynyt, saman tyyppinen parivaljakko 🙂 Tuomari totesi lopuksi, että tykkäsi Messistä ja Siiristä kovasti, mutta Siirin nakumalli sitten kuitenkin häiritsi 😉  Tosin kun näin Siirin pari viikkoa shown jälkeen, kun käytiin tekemässä pikainen kanitreeni ennen Siirin nomekoetta, niin silloin se vasta oikeasti naku olikin!! 😀

TS2017_siirimessi1TS2017_siirimessi2

Ja sitten muita aiheita. Eppu (C. Will Charm The Ducks) on päässyt Villen kanssa tänäkin vuonna metsälle, hienoa! 🙂

Eppumetsa
Kuva: Ville Niskanen

Ja Siiri tosiaan starttasi NOMEssa, josta se nappasi ALO3-tuloksen! Wuhuu! Mahtavaa Maija ja Siiri! Alla kuva Siirin viimeistelytreeneistä.

21192810_1636888243028004_916125112758175241_n

Messi on startannut myös virallisissa agilitykisoissa. Ekoilta radoilta hyllyt, mutta kuulemma hyvällä fiiliksellä, joten ei muuta kuin uutta putkeen 🙂

Messi, Juju ja Dusty kävivät tolleri- ja kiharakerhojen järkkäämässä MH-kuvauksessa syyskuun ekana vkloppuna. Dustyn kuvaus oli lauantaina, ja sitä en ehtinyt paikalle katsomaan. Jujun ja Messin kävin katsomassa ja videoimassa sunnuntaina. Kiitos vielä jalustan lainasta Jenni A:lle, siitä oli kyllä iso apu! 🙂 Jujun ja Messin kuvaukset sujuivat ilman suurempia yllätyksiä, mutta kivasti sujuneen alun jälkeen Dusty oli singahtanut räminällä pitkälle ja sitten poistunut testialueelta ja aika (2 minuuttia tehtävän alusta lukien), jonka sisällä koira pitää saada takaisin alueelle, oli mennyt umpeen.  Palatessaan oli ollut sekä omistajien että kuvaajan mukaan palautunut, mutta kuvaus keskeytyi ja lomakkeeseen kirjattiin kommentti: ”Poistuu alueelta, ei saada takaisin räminälle ”ajoissa””.  Harmi juttu. Dustyn kuvauksesta on myös omistaja Heidin kuvaama video, josta tosin puuttuu alun kontaktiosio, kun Heidi oli silloin ottanut kuvia ja aloittanut videoinnin vasta leikistä. Tai kontaktiosiosta on siis ne kuvat 🙂 Kiitos videosta Heidi!

Kaikki kolme olivat tosi chillisti passiviteettiosion ajan. Messi ja Juju olivat myös näyttäviä reaktioissaan, mutta palautuivat. Juju oli hyvin semmoinen kuin Jujusta olin ajatellutkin, aika huoleton, leikkisä koira, joka haluaa toimia yhdessä omistajan kanssa. Messissä oli paljon samaa siinäkin.  Hänkin oli Minnan mukaan oman itsensä; rauhallinen mutta aaveilla löytyi Messistäkin möreä haukku, jota aaveet eivät kuitenkaan totelleet. Himpun enemmän ohjaajasidonnaisia ja pienemmän oman uteliaisuuden omaavia pojat tuntuvat olevan kuin MH-kuvatut emänsä Ducky, siskonsa Siiri ja oletukseni mukaan (vielä kuvaamaton) siskonsa Kromi. Parasta oli kuulla omistajilta jälkikäteen, että harrastuskoirina näitä parempia saa hakea ❤

Videoilla kuuluu taustalla kohina: alueella tuuli ja objektiivi pitää mekkalaa, pahoittelut kökkölaadusta ;)Linkit kuvauksiin:

Juju, Messi ja Dusty
Ja vielä aiemmin kuvattu Siiri

Duckyn kuvauksesta ei suureksi harmiksi ole olemassakaan videota, sillä kuvaamaan lupautuneen henkilön videokamerasta oli loppunut jo alkuleikin jälkeen akku 😦 Silloin ei kännykätkään olleet nän kehittyneitä, että oisi voinut siirtyä sillä videoimaan. Snif.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s